Strategie

Contentmarketing begint met het verhaal van jouw merk

Strategie

Wil je echt impact maken, dan is jouw content onderdeel van een communicatiestrategie. Vind je het lastig om deze op te stellen? Heb je niet de capaciteit beschikbaar? Geen probleem! Bij Contentvorm zijn we gewend om net even iets verder te kijken en zorgen we ervoor dat de communicatiemiddelen aansluiten op uw strategische doelstellingen.

Contentvorm levert: 

Contentstrategie

Voordat we weten hoe we een bijdrage gaan leveren aan uw bedrijfsresultaat willen we eerst antwoord op de volgende vragen. 

1. Wat is het doel?

Het organisatiedoel is het startpunt van elke contentstrategie. 

Zoals:

2. Wie is de doelgroep?

Hoe specifieker we weten wie de doelgroep is, hoe beter we de content kunnen aansluiten op de behoefte van de kijker, de lezer of de luisteraar. Het is dus enorm belangrijk om         -voordat we starten met de creatie van de content- eerst te starten met het beschrijven van de doelgroep. Wie moeten jouw boodschap gaan zien? 

3. Wat is het verhaal?

Nu we weten wat het doel is en wie ons publiek wordt kunnen we bepalen welke informatie nodig is om het doel te bereiken. Wat wordt het verhaal? Wat is de kernboodschap?

De informatie die we gebruiken is volledig, actueel, betrouwbaar en relevant voor het publiek. We willen content creëren die relevant is en waarde toevoegt. 

Dit klinkt lastig, is het ook. Maar hier zijn wij goed in!

4. Welke content?

Welke middelen gaan we inzetten om het doel te bereiken? 

We leveren een hands on uitvoerbaar plan en kunnen desgewenst op ieder vlak ondersteuning bieden. Denk daarbij aan de creatie van de content en de distributie van de content. 

Na het bepalen van de boodschap en het juiste communicatiemiddel willen we natuurlijk wel dat de gecreëerde content wordt gezien!

Voor een van onze opdrachtgevers ontwikkelden we een podcast model. Dit model helpt de organisatie scherpe keuzes te maken om zo gezamenlijk relevante content te produceren. In dit geval: een podcast die door de doelgroep wordt beluisterd! 

Wil je het podcast model ontvangen?

Samenwerken aan mooie producten?